By Peter Carlsson

Tankar, reflektioner och hugskott.

Om sociala medier för småföretagare

Ett av de stora problemen för mindre företagare är hur de på ett kostnadseffektivt sätt ska marknadsföra sin verksamhet. Framväxten av de sociala medierna erbjuder dock nya och spännande sätt att sprida budskapet om den egna rörelsen. Ross Kimbarovsky från crowdSPRING har på Mashables webblog skrivit ett fantastiskt frikostigt inlägg om hur man som småföretagare kan använda social media i sin marknadsföring och i sin konkurrentanalys. Han redogör i tio punkter för hur småföretagare kan gripa sig an de social medierna. Varje punkt är dessutom försedd med dels en grundstrategi, dels en avancerad strategi för hur man ska gå till väga. Inlägget är som sagt oerhört frikostigt och absolut läsvärt och användbart, för att inte säga nödvändigt för den småföretagare som redan förstått eller åtminstone börjat ana att en närvaro i de sociala kanalerna handlar mer om när än om om.

Facebook offers exceptional, low cost marketing opportunities for small business. Facebook now has over 300 million users, and while that seems like an outrageous number for small businesses to be targeting, Facebook offers a very powerful platform on which to build a presence. If you’re not already active on Facebook; you should get started right away.

Kom bara ihåg en sak. Alla sociala medier bygger på dialog. Är du som företagare inte beredd att ta en dialog, positiv som negativ, med dina befintliga och blivande kunder, är det bättre att släppa tanken. Alla försöka att använda de sociala kanalerna för att på gammelkommunikativt sätt trycka ut ett ensidigt budskap om den egna förträffligheten kommer att straffa sig. Hårt.

Sociala medier handlar nämligen mer än någonting annat om att dela med sig. Utan krav på motprestation.

Annonser

Filed under: Arbete, Skriverier, , , , , , , , , , , , , ,

Jag stödjer projektet Gula hund

Bekämpa främlingsfientlighet!

Vi gillar olika!

Följ mig på Twitter

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

%d bloggare gillar detta: