By Peter Carlsson

Tankar, reflektioner och hugskott.

Kvalitet vs kvantitet – om pressbearbetning och Guldägget

Öppet brev till Morgan Öberg, informationschef för Sveriges Kommunikationsbyråer:

Hej Morgan!

Reflekterar lite över dagens pressmeddelandeflod från Sveriges Kommunikationsbyråer. Tycker du som informationschef för Sveriges Kommunikationsbyråer att det är en bra idé att mailbomba landets redaktioner med en pressrelease för varje pris som delats ut i Guldägget? (I skrivande stund är antalet pressmeddelanden i dag uppe i 11. Blir det fler, mån tro?)

Som alltid när man försöker bedöma nyhetsvärdet i ett pressmeddelande är det kvaliteten på innehållet som är avgörande snarare än mängden pressreleaser i ämnet. Men det vet du naturligtvis redan. Det är förstås bara en planeringsmiss att era pressmeddelanden går ut som de gör, det är min övertygelse. I synnerhet eftersom ni ju redan i natt skickat ut ett där ni redogjort för samtliga vinnare.

Eller? Är du och Sveriges Kommunikationsbyråer verkligen så ängsliga över att Guldägget inte ska få den press ni uppenbarligen anser att tävlingen förtjänar så att ni tycker att det är berättigat med dagens störtflod? Och tror du verkligen, oss kommunikatörer emellan, att du får bättre press ju fler pressmeddelanden du skickar ut med i princip samma budskap?

Svara gärna på mejlet eller i kommentarsfunktion på min blogg, där det här mejlet är upplagt som ett öppet brev. Eller svara inte alls. Kanske föredrar du att skicka ett pressmeddelande?

Med vänliga hälsningar
Peter Carlsson

Annonser

Filed under: Arbete, Personligt, Skriverier, , , , , , , , , , , ,

2 Responses - Comments are closed.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Peter Carlsson. Peter Carlsson said: Öppet brev till Sveriges Kommunkationsbyråer: Kvalitet vs kvantitet – om pressbearbetning och Guldägget – http://bit.ly/cNJ1RZ […]

Jag stödjer projektet Gula hund

Bekämpa främlingsfientlighet!

Vi gillar olika!

Följ mig på Twitter

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

%d bloggare gillar detta: